Dags att boka in valpkurs i Göteborg

Det går inte att läsa sig till allt man bör veta om uppfostran av en valp. Den som bor i Göteborg kan ha stor nytta av att gå på valpkurs med nytillskottet.

Patrik och Jenny hade gjort slag i saken. De hade länge längtat efter en ny familjemedlem att pyssla om nu när barnen var vuxna och hade lämnat föräldrahemmet i Göteborg. Naturligtvis hoppades de på barnbarn, men det verkade som det skulle dröja ett tag. Så nu hade de skaffat en hundvalp.

Detta med att vara hundägare var en förstagångsgrej för dem båda två. Jenny hade varit på biblioteket och lånat en massa böcker som handlade om hur man tar hand om och uppfostrar en hundvalp. Hon var dock insiktsfull nog att inse att det knappast gick att läsa sig till allt som de behövde veta.

Valpkurs, men först efter någon vecka

Därför hade hon, redan innan den nya familjemedlemmen kom, kollat upp var man kunde gå hundkurs i Göteborg. Det fanns några olika alternativ och hon hade faktiskt varit iväg och tittat på plats hur det kunde gå till på en valpkurs. Det hade också varit ett bra tillfälle att bekanta sig med lite olika hundraser.

När de fått reda på när valpen som de valt skulle vara klar för leverans så hade hon genast bokat in sig på en kurs. Det skulle förstås inte vara aktuellt att gå valpkurs de allra första veckorna. Först skulle valpen och de ägna sig åt att bekanta sig med varandra. Men det var lika bra att vara förutseende.