Problem med tänderna

Att få problem med sina tänder är ingenting ovanligt. Ser du till att göra regelbundna besök hos din tandläkare kan du dock på ett enkelt sätt bidra till att hålla dina tänder hela och rena.

Det finns flera orsaker till att vi drabbas av tandsten. Dels kan det bero på hur vi lever våra liv och vad vi stoppar i munnen. Personer som snusar har till exempel en större salivproduktion, vilket kan ge ökade problem med just tandsten. Men det kan också finnas en ärftlig faktor. Har dina föräldrar haft problem med tandsten finns det risk för att också du ska få problem med detta. Lyckligtvis är tandsten ganska enkelt åtgärdat. Om du ser till att gå på dina inbokade tandläkartider, så kan du enkelt hålla din tandsten i schack. Om du får problem med tandsten får du besöka en tandhygienist i Solna.

Tandhygienisten – håller dina tänder rena

En tandhygienist går du till när du behöver rengöra dina tänder. Ett sådant besök bokas i regel in en gång om året. Det andra besöket brukar göras hos din tandläkare. Tandhygienistens uppgift är att hålla patientens tänder rena. Det behöver inte bara handla om tandsten som ska tas bort. Det kan också vara smuts eller matrester som sitter fast mellan dina tänder som tandhygienisten tar bort under ditt besök. Att ta hand om sin munhälsa är viktigt för en god livskvalitet. Om du går på dina besök till tandläkaren kan du hålla dina tänder fina i många år framöver.