Dragläge och byte av fil

Det är en stor skillnad på att ta körkort på en liten ort och att ta det i landets största stad. Men var du än väljer att ta ditt körkort så kommer du att få samma kunskaper och erfarenheter.

Svårast att lära sig vid bilkörning brukar vara dragläget, och därefter växlingen. Det är lätt hänt att du inte får till dragläget så att bilen antingen gör ett skutt eller att motorn stängs av. Eller så kanske du råkar lägga i fel växel och kör bakåt istället för framåt, eller får in en för låg eller för hög växel. Det är helt enkelt inte en lätt ekvation att få till, men när du väl har fått in den rätta klämmen så kommer det att gå som en dans. Ända tills du ska ge dig på filbyte, fickparkering och körning i rondeller. Men även det kommer du att klara lätt med tiden. Till och med i en storstad som Stockholm. Speciellt om du tar hjälp av en trafikskola.

Den roliga halkkörningen

Is är roligt på många sätt. Du kan åka skridskor på det eller bara glida runt på isfläckar. Och att köra med en bil på en kontrollerad och säker bana, som är hal, brukar vara det som körskoleeleverna tycker är allra roligast. Men det är också ett mycket bra sätt att lära sig köra på hala vägar. För den största anledningen till olyckor på hala vägar beror på för hög hastighet eller på förare som får panik och agerar felaktigt på grund av en plötslig halka. Läs mer om trafikskola på denna hemsida: trafikskolastockholm.biz