Gaming dator – ett rymdskepp utanpå, prestandafylld dator inuti

En gaming dator, eller speldator, är i princip en vanlig dator inuti, men en led-lampeutsmyckad drake utanpå. Ofta har datorn mycket bra prestanda och kan användas som vanlig dator.

Idag finns en uppsjö varianter av konsoler och liknande för dig dig som tycker om att spela spel. Det finns konsoler såsom Xbox, Playstation och Nintendo Switch för att nämna några av de populärare. Barn, och vissa vuxna, idag har ofta sin favoritkonsol som de spelar på dag som natt. På senare tid har det dock blivit allt vanligare för tonåringar, och ja för vissa vuxna också, att vända sig tillbaka till den stationära datorn. För några år sedan var det mer eller mindre tabu att tala om stationära datorer. De var en utdöende art. Idag har de gjort revansch genom en gaming dator, eller speldator.

Vad är egentligen en gaming dator?

Gaming datorn är egentligen en vanlig dator, stationär eller bärbar, inuti. Utanpå är den däremot en helt annan sak. Speldatorn är mycket mer utsmyckad än en vanlig dator. Led-lampor är en stor del av utsmyckningen. Dessa lampor ändrar ofta färg och får datorn att likna ett rymdskepp á la 80-tal. Speldatorn kan användas som vanlig dator till ditt arbete också, eftersom prestandan på datorn ofta är mycket bra. En speldator är alltså inte bara en dator för storspelaren i familjen, utan för hela familjen. Därför kan en speldator vara ett bättre och kostnadseffektivare sätt än en konsol, att hålla storspelaren i familjen nöjd.