Få betalt för att gå till gymmet

Varför arbetar du inte med träning om det är din passion? En fråga som ofta besvaras med att det är en hobby. Något man gör för att det är kul. Betyder det då att man inte får ha kul på jobbet?

Är din hobby att lyfta vikter? Brukar du hjälpa kompisarna med träningen? Ta ett steg till och lär dig teknikerna som tar din lärarroll lite längre. En vacker dag vaknar du på morgonen och åker till gymmet, inte för att träna, utan för att jobba som PT. Omöjligt? Långt ifrån. Genom att utbilda dig till personlig tränare får du inte bara ett roligare jobb. Du förbättrar även din egen teknik genom förvärvad kunskap. Här finns en ocean av möjligheter att vidareutveckla sig inom ämnet hälsa och friskvård.

Utbildare med stor kunskap

En bra PT-utbildning på distans med bra renomé är alltid bra att ha i ryggen när man ska söka jobb eller starta eget företag. Arbeta som PT innebär så mycket mera än att bara jobba med vikter och maskiner. Det handlar om helheten. Förståelsen för kroppen och hur den fungerar. De praktiska klasserna lär dig hur man gör övningar och hur du ska förmedla det till klienten. Anatomin och fysiologin hjälper dig att förstå vad som händer i kroppen när du utför övningarna.

Ofta finns möjlighet att lägga till exempelvis kostrådgivare i utbildningen. Ett bra komplement att kunna ge kunden. Vill denne nå ett specifikt mål med sin träning är rätt kost en del man inte bör tumma på.