Nyttig och god mat i varierad form

Det finns mycket glädje i att vara hund, och en stor del av glädjen är kopplad till maten. Med ett nyttigt och välsmakande hundfoder håller du din lurviga familjemedlem både mätt och glad.

Om du hade fått vara ett djur måste du väl ändå välja att vara en hund. Tänk att få leva ett så bekymmersfritt liv som hunden. Dagen går bara ut på att vifta med svansen, vara ute på promenader, chilla, leka och bara sprida villkorslös kärlek till sin familj. Och att äta, förstås. En stor del av hundens liv består av föda. Både i form av belöningar, men också såklart som att tillfredsställa ett grundläggande fysiskt behov. Föreställ dig vara i hundens kropp när du märker att husse eller matte börjar förbereda ditt hundfoder. Du hör hur påsen prasslar och rasslet när torrfodret studsar mot botten av din matskål. Mums filibabba!

Berikande beteende

Behåll hundperspektivet för en stund. Det är en av dagens höjdpunkter när fodret serveras. Antingen direkt i skålen, då försvinner det oftast inom loppet av ett par sekunder, men ibland ges maten på mer varierande sätt. Du kanske får leta upp foderkulorna ute på gräsmattan. Du kanske får arbeta ut färskfodret ur en aktiveringsleksak. Du blir så glad när husse och matte berikar din utfodring på det sättet. Alla vet att maten smakar mycket godare när du behöver arbeta lite för den. Att få mat blir en belöning i sig samtidigt som flera viktiga sinnen och beteenden stimuleras.